Blog

Top CCNA Interview Questions & Answers for Fresher’s

Top CCNA Interview Questions & Answers for Fresher’s
ADVANCE SECURITY AMAZON AWS COURSE BGP & MPLS CCIE ENTERPRISE CCIE ENTERPRISE V1.0 INTEGRATED CCIE SECURITY V6.0 CCIE SECURITY V6.0 INTEGRATED CCNA CYBER OPS CCNA ENTERPRISE (200-301) CCNA Security CCNP Enterprise CCNP SECURITY CHECKPOINT CISCO ASA FIREWALL CISCO CCNA CISCO CCNP CISCO FIREPOWER(NGF ) CISCO INTEGRATED CISCO ISE TRAINING CISCO NEXUS & ACI TRAINING CISSP CLOUD & AUTOMATION COMPTIA NETWORK + COMPTIA SECURITY+ CYBER SECURITY F5LTM| GTM Fortinet Firewall GOOGLE CLOUD TRAINING MICROSOFT AZURE CLOUD COURSE PALO ALTO Firewall PALO ALTO NETWORKS SD-WAN Training Uncategorized

Top CCNA Interview Questions & Answers for Fresher’s

  1. What is Router?

Ans: Router is a L3 (Network Layer) device, which is user to connect two and more the two diff devices and provide the best route to forward the Packets from source to destination.

2 .What is switching?

  • Ans: switching is a process in which data will be switch from source to destination3. Layer 2 Switching?

Process in which data can be forward on the basis of layer 2 addresses3

3.What is Banner?

Ans:     It is a message which is used to display the information about routers when a user

Access from console line, auxiliary line or a telnet line. 

 4. Types of Routing?

ANS: There are following types of routing:-

  • Static Routing
  • Default Routing
  • Dynamic Routing

5. What is Default Routing?

Ans: In this type of routing, router doesn’t aware about  destination network . In that case

We can define destination as 0.0.0.0   and there subnet mask also 0.0.0.0. It creates

Only that router which has only one enter exit interface.

6.What is EIGRP?

ANS: EIGRP stands for Enhanced Interior Gateway Routing Protocol. It is a hybrid CISCO preparatory protocol

Its maximum hop count is 255 but default is 100. Its default AD value is 90. It support discontinuous

Network, AS number, class less routing, VLSM/CIDR. It support multiple protocol network like IP, Ipx ,

Apple talk. It create three separate table for storing information.

7. What is OSPF?

ANS: OSPF stands for Open Shortest Path First. It is a Pure Link State Routing Protocol. It support different venders. Its Maximum hop count is unlimited. Its default AD value is 110. It is class less routing protocol. It Support discontinuous network, VLSM, CIDR and AS number. It also create 3 separate tables. It also support wild card mask.

8. What is VLAN?

ANS: VLAN’s allow a network manager to logically segment a LAN into different broadcast domains.

VLANs greatly enhance network security.

 9. What is Wireless Networking?

ANS: In which networking all computers are communicate without any physical connectivity. These are use some wireless media such as Radio Waves, Microwaves, infrared.

IEEE Standard s for Wireless networking.10

10.What is IPV6 Address?

ANS: It is 128-bit hexadecimal number address which create unique identity of host over the network.

It is also known as internet protocol of next generation (IPNG).

It is divided into eight parts 16-bit called block and each block is separated by columns11

11.What is firewall?

ANS: A Firewall is a network security device that monitors and filters incoming and outgoing network traffic based on an organization’s previously established security policies.

12..What is VPN in Networking?

ANS: A virtual private network extends a private network across a public network and enables users to send and receive data across shared or public networks.

13..Want is IPV4 Address?

ANS: It is a 32 bit address, it has 4 octet each octet has 8bit.

14.What is ARP in Networking?

ANS: ARP is a procedure for mapping a dynamic IP address to a permanent physical machine address in a local area network (LAN).

Get More Help Visit : CCNP Security Course Training in Banglore India

Leave your thought here

Your email address will not be published.

Enquire Now
close slider
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping